21/11/13

Un ou ferrat sense foc!!

Una altra demostració de l' alumnat de 5è, però aquesta vegada en una classe de 4t.
 










Material:
  • Un ou de gallina
  • Un plat
  • Uns 50ml d'alcohol de farmàcia.
  • Una espàtula.
Procediment:
  1. Omplim el plat amb alcohol, com si fós l' oli.
  2. Trenquem la closca de l' ou i l' aboquem al plat.
  3. Esperem uns 10' i n' observem el resultat.
  4. Necessitem més temps per a veure el procés finalitzat
Resultat i conclusions:
La transformació que es dóna quan fregim un ou consisteix en una transformació de l'estructura de les proteïnes degut a l' escalfor. Però també es pot donar en contacte amb determinades substàncies químiques. La reacció és deguda al canvi de propietats i de les característiques de les proteïnes de la clara.

Aquest ou, però NO es pot menjar, donat que l' alcohol hi deixa molt mal gust!!!.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...