4/5/13

Les Fibres de 3r.

Els de tercer han estat realitzant un taller, dirigit per la mare de l' Abril Eseberri, sobre l' orígen de les fibres. Us deixem un resum de tot el què han fet, tot i descobrint com la ciència és capaç d' adaptar els origens animals a la nostra vida moderna.


Les fibres naturals són les que estan presents en la natura i poden ser:
  • d' origen animal com la llana.
  • d' origen vegetal com el lli.
  • d' origen mineral com la fibra de vidre. 
Les fibres artificials són d' origen natural però han estat modificades per l' home, com per exemple el raió.
Les fibres sintètiques són les obtingudes a través de compostos químics com el polièster.
Cada capsa conté una fibra, el seu origen i mostres per a tocar, olorar i observar.





El cotó és una fibra natural i vegetal. És la fibra més usada i té una gran resistència a l' ús, al rentat i a la calor. És absorvent, transpirant i fresc. S' arruga, tendeix a encongir-se. És més econòmic que les altres fibres.

El lli és una fibra natural i vegetal. És molt resistent, absorbeix l' aigua sense deixar la sensació de tacte humit., és per tant, molt fresc, afavoreix la transpiració i s' asseca molr fàcilment. S' arruga molt i tépoca elasticitat.


La llana és una fibra natural animal. És molt càlida i bona aïllant i per tant, permet retenir la calor corporal. És elàstica i flexible.


La seda és una fibra natural animal.. És molt suau i lluent, molt agradable al tacte. És una fibra molt cara i apreciada.


 El raió és una fibra artificial. És flexible, fresca, lleugera i molt absorbent, però no aïlla el cos, s' asseca de forma molt ràpida. El seu aspecte és molt similar a la seda.

 El polièster és una fibra sintètica. És molt lleugera, molt resistent, repel·leix l' aigua i no s' arruga. Té tendència a fer boles amb el frec "piling".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...