16/10/14

Fem un laberint

Imatge bloc manetesicosetes
En aquestes aquells dies mandrososno hi ha res com un  laberint per mantenir-se fascinat i entretingut. Només ens cal  un retall de cartró corrugat, i algunes palles flexibles de beure. Amb aquest material tan senzill es pot crear  una joguina tridimensional de la que se'n pot gaudir una i altra vegada. A més a més de ser una excel·lent eina per les matemàtiques, especialment pels de cicle mig. Aquest joc anima a explorar i a enfortir el raonament lògic i el pensament espacial, els quals són crucials per l'èxit en la geometria. Els nens es beneficien d'aquesta activitat si es fa el laberint, però l'aprenentatge serà encara més significatiu si el dissenya un mateix.
Material:

  •     Peça plana de cartró corrugat, 12 x18
  •     Caixa de palles flexibles ( de les de beure)
  •     Ganivet
  •     Borsa de malla de plàstic, com les de les  cebes o les taronges
  •     Pistola de cola calenta o cola blanca forta.
  •     Regla i llapis
  •     Marcador de color brillant
Procediment:
     1. Col · loqueu el cartró corrugat sobre una superfície plana, i comenceu marcant un quadrat en el centre. Utilitzeu el ganivet  per tallar . Aquesta serà la"base" pel  laberint.
     2.Gireu el cartró. Tallar una secció de 3 x 3 de malla de plàstic.     3. Ara feu servir el regle i un llapis per marcar un laberint amb canals, tot el camí fins a la vora més allunyada del cartró. Assegureu-vos de crear un munt de falses voltes i voltes! En arribar a la cantonada del  laberint, feu-hi  un senyal amb el marcador, que serà el punt de partida.
    4. Col loqueu les palles de beure al llarg de les línies de laberint, i la punta cap avall amb la  pistola de cola calenta o amb una forta cola blanca.
    5. Quan la cola s'hagi assecat, tindreu un joc-laberint fabulós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...