A les sessions d' experimentals tenim l' oportunitat de fer descobertes a partir d' observacions i comprovacions. Descobertes, de vegades, de fets quotidians dels que mai ens hem parat a qüestionar.
Poc a poc anem entrant en la pràctica del mètode científic que, d' altra banda, no deixa de ser una manera d' ensenyar i aprendre per qualsevol tema i matèria.
De què tracta?
- Davant un plantejament formulem les nostres hipòtesis (què pensem que passarà i per què).
- Com podem verificar-les? Trobant informació, comprovant, experimentant.
- Passem a l' acció amb molta cura i atenció. Abans ens preparem repassant les 5 normes del Dani Jiménez (divulgador científic):- Hem de ser curiosos i tenir ganes d' aprendre coses noves. - Hem de ser valents i valentes com els tigres.- Hem de tenir els ulls i les orelles ben oberts i atentes com els elefants.- Hem de saber treballar en equip com les formigues. -Hem de ser llestos i pensar molt com els dofins.
- Ja estem preparats i preparades per experimentar. Observem i comentem les nostres conclusions.
- Comparem els resultats amb les nostres hipòtesis.
Les hipòtesis que hem fet han estat:
- L' aigua canviarà de color.
- L' oli quedarà a sota, després el colorant i després l' aigua.
- L' oli rellisca potser el colorant relliscarà.
- Es barrejarà tot.
-Què observem?
- El colorant ha tintat l' aigua de seguida a l' entrar en contacte amb ella.
- En canvi al posar oli a l' aigua hem vist 2 fets: - l' oli queda al damunt. No es barreja amb l' aigua. - Al deixar caure una gota de colorant, aquesta es manté fins que traspassa l' oli sense modificar res, però al passar a l' aigua comença a tintar-la.
De les hipòtesis fetes n' hem encertat una. A partir d' aquí han aparegut noves preguntes. Ufff, això de fer de cientifics/ques és un no acabar!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.