20/1/13

En aquesta pàgina hi trobareu la història de grans investigadors i investigadores que, amb la constància i les ganes de saber el per què de les coses, varen aconseguir grans descobriments que, encara, nosaltres seguim i utilitzem!!!!

Louis Pasteur ( Microbiòleg i químic francès 1822-95)


Louis Pasteur va demostrar que el procés de fermentació és causat pel creixement de microorganismes, i que el creixement de microorganismes en brous de nutrient no és degut a la generació espontània.

Va exposar brous bullits i airejats en vasos que contenien filtres per impedir l'accés a totes les partícules i fins i tot vasos sense cap filtre, admetent aire que passava via un tub llarg i tortuós que no permetria passar la pols de les partícules. Res creixia als brous; per això, va demostrar que els organismes vius que creixien als brous venien de fora, com espores en la pols, i no es generaven pas espontàniament en el brou. Així, Pasteur donava el cop de mort a la teoria de la generació espontània i confirmava la teoria dels gèrmens.

Robert Wikhem Bunsen
 Va ser un químic alemany va desenvolupar diversos mètodes d' anàlisi de gasos, va ser pioner de la fotoquímica i va ser dels primers en el camp dels compostos que contenen un enllaç químic entre l' arsenic i el carboni.

Amb el seu ajudant Desaga, va desenvolupar l' encenedor Bunsen, una millora en els cremadors de laboratori d' aquell moment.  A l' actualitat també els tenim als nostres laboratoris.

Aquest any a més de celebrar l' any de la química, també se celebren els 200 anys del naixement d' aquest químic.


Narcís Monturiol




Narcís Monturiol i Estarriol (Figueres, 28 de setembre de 1819 - Sant Martí de Provençals, Barcelona, 6 de setembre de 1885) va ser un enginyer, intel·lectual, pintor, polític i inventor català, cèlebre per la invenció del primer submarí anomenat ICTÍNEO,  tripulat amb motor de combustió i impulsat per una forma primerenca de propulsió independent per aire.





Charles Darwin
1809-1882
 Neix a Anglaterra i va ser un naturalista  que després del seu viatge al voltant del món amb el vaixell Beagle i d'haver estudiat els animals, les plantes i les roques de llocs desconeguts va elaborar la teoria de com s'originaven les espècies i n'explica els mecanismes que provocaven els canvis entre elles.
En aquest viatge es va adonar,a les illes Galàpagos, unes illes molt allunyades de la costa americana,  que els pinsans de les diferents illes teníen el bec diferent en adaptació a la seva alimentació. Si menjaven gra, el bec era gruixut, si menjaven insectes, el bec era fi. Això el va convèncer que els éssers de la natura havíen evolucionat per adaptar-se al medi i que els éssers vius que més s'adapten a l'ambient són els que sobreviuen mentre que els menys adaptats són eliminats.
El 24 de novembre de 1859 publica la seva obra "L’origen de les espècies". En pocs dies s’exhaureixen els 1250 exemplars, tot seguit se’n fa una segona edició. Aquesta obra va trigar 30 anys a escriure-la i publicar-la perquè el que va descobrir era tan diferent del que tothom creia que feia una mica de por dir-ho i publicar-ho.


"No és el més fort de les espècies el que sobreviu, tampoc és el més intel·ligent el que sobreviu. És aquell que és més adaptable al canvi".( Charles Darwuin)


Marie Curie
( Madame Curie)
  
 Va néixer el  1867 a Polonia, i, va descobrir la radioactivitat d' alguns minerals com l' urani i d' aquí tot el què se'n deriva cap a l' energia nuclear i la medicina. Va crear el primer servei de radiologia militar; feia radiografies als soldats ferits per poder curar-los de les seves trencadures d’ossos. Això que avui és tan corrent i a l’abast de tots nosaltres, en aquell moment va ser un gran avenç i aconseguiren alleugerir els mals dels soldats ferits.

La mejor vida no es la más larga, sino la más rica en buenas acciones. (Marie Curie).

                                                         ”Mai t’adones del que ja has fet; només pots veure el que et queda  per  fer.”(Marie Curie)

Albert Einstein
 

Va néixer el 1879 a Alemanya.   L'espai i el temps són relatius respecte a un observador. Un rellotge que porti una persona que camina marca el temps més a poc a poc que el rellotge que porta una persona que no es mou. És la RELATIVITAT". La fórmula E= mc2 és la que sintetitza la Teoria de la Relativitat. Un cos que allibera energia perd part de la seva massa. L'energia té massa i la massa té energia. Descobreix que els àtoms d'urani podrien transformar-se en una arma molt potent si arriba a mans de militars. Escriu una carta al President Roossevelt perquè controli aquest perill però es farà una bomba atòmica i ell hi estarà en contra i no voldrà col·laborar en el projecte.


Todos somos muy ignorantes. Lo que ocurre es que no todos ignoramos las mismas cosas.  Albert Einstein                  Nunca consideres el estudio como una obligación, sino como una   oportunidad para penetrar en el bello y maravilloso mundo del saber. Albert Einstein



 











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...