20/1/13

Científiques d' actualitat

Els grups de primer amb la seva tutora la Isabel, varen fer, ja fa dies, la proposta de donar a conèixer científics i científiques d' actualitat, ja que els que tenim a l' aula de ciències són molt importants per a osaltres però també molt llunyants. Així doncs, aquí teniu una primera representació de científics actuals. 

Lina Badimon és Directora del Centre d'Investigació Cardiovascular (CSIC-ICCC), Centre Mixt entre el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i l'Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC), en l'Hospital de la Sta. Creu i S. Pau-UAB, Barcelona. La Dra. Badimon és Professora d'Investigació del CSIC i "Lecturer Adjunt Associate Professor" de Medicina - Cardiologia - en el Mount Sinai School of Medicine, Nova York.

Entre els seus mèrits científics ressalten les seves activitats de recerca centrades en l'arteriosclerosi, trombosi i patologia vascular. 

Dra. Carme Jordi, és doctora en Física i professora del Departament d' Astronomia
i Meteorologia de la Universitat de Barcelona. A més de la docència, treballa en la recerca del camp de la caracterització d' estrelles i cúmuls estel·lars. Ha treballat en diferents observatoris eurpeus, així com ha pogut utilitzar telescopis a Xile, Hawai, Mèxic i França. 
Ha participat a la missió espacial Hipparcos ( va ser un satèl·lit astromètric llançat per l'Agència Espacial Europea (ESA) i dedicat a mesurar el paral·laxi i els moviments propis de més de 2,5 milions d'estrelles a menys de 150 pc de la Terra. Els resultats es van publicar en forma d'un catàleg estel·lar conegut com a Catàleg Tycho. Font : viquipèdia)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...