19/11/16

Bloc i Aules en marxa!

Fa temps que tenia el blog aturat per cansament i manca de temps, entre d' altres coses. Tot i així, l' aula de ciències ha seguit molt activa i el registre de les activitats s' ha anat actualitzant, i ara a punt d' anar-se publicant poc a poc.
Enguany l' escola ha tingut un increment d' alumnat important degut a una reestrucutració que el Departament d' Ensenyament ha fet a nivell de Municipi. Això ha fet que haguèssim de reorganitzar els espais de l' escola per adaptar-nos a la nova realitat, de cop hem passat a ser 3 línies completes de primària.
L' aula de ciències ha estat ubicada en els barracons amb dos espais ben diferenciats: Laboratori com a tal i Museu.
A més a més d' aquests canvis, també ens hem decidit per un canvi metodològic que fèia temps era motiu de debats entre els mestres. Així doncs hem passat de l' ús de llibres de text i el mestre com a centre d' atenció a l' aula al treball per projectes i l' alumnat ser el protagonista del seu propi aprenentatge (en aquests moments totes i tots estem aprenent i adaptant-nos, amb l' esforç de sortir de la zona de confort en la que ens trobàvem..).
Tots aquests canvis han fet que l'aprenentatge de les ciències encara sigui més present i vital per a nosaltres; ja que el mètode científic és, per excel·lència, la base de l' aprenentatge per projectes.
Les ciències experimentals, entorns d' aprenentatge com l' hort i la bassa són i seran la nostra base per arribar a tenir un alumnat el més competent possible davant una societat canviant.

Aquí us deixo unes imatges amb els espais del Laboratori i el Museu que han estat ordenats i posats a punt amb la valuosa col·laboració de famílies de l' escola.

Més avall  trobareu les primeres imatges dels patis científics d' aquest curs amb imatges d' algunes sessions 
d' experimentals. A més a més, aquest mes de novembre 
(setmana del 14 al 18) hem dedicat la setmana de la ciència als LLEGUMS, també teniu imatges de la Fira de la ciència i, poc a poc aniré penjant els vídeos específics de cada experimentació.

Nous espais on PhotoPeach

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...