Els de primer seguim experimentant i descobrint coses noves amb material molt proper a nosaltres..
Aquesta vegada hem volgut saber què passa quan barregem els ossets de gominola amb aigua, aigua i vinagre i aigua amb sal.
Abans però, hem parlat de cadun dels elements: el vinagre és àcid, la sal pica, l'aigua és transparent.... I els ossets? en aquest punt ens hem allargat molt, ja que han sortit molts conceptes ( ja som bons observadors i bones observadores!). De pas hem pogut introduir la funció dels nostres 5 sentits.
Podem saber com són els ossets..
Amb la vista:
- el color, la forma, són translúcids ( deixen passar la llum però no hi podem veure a través d' ells), el tamany.
Amb les mans ( tacte):
- s' estiren com una goma i tornen al seu lloc quan els deixem com un acordió ( elasticitat)
- són enganxifosos
- són humits.
- s' enganxen, es poden girar..
Amb la boca ( gust):
- tenen gustos de fruita
- s'enganxen
- són dolços i ens agraden.
- perden el color amb la saliva..
- es van fent petits,..
Amb el nas ( olfacte):
- sentim diferents olors que les relacionem amb fruites...
A partir d' aquí fem les nostres hipòtesis:
- Desapareixarà el color amb l' aigua.
- Amb el vinagre potser es fan més petits i tindran gust de vinagre.
- Amb la sal es tornaran blancs i salats.
Material:
- ossets sense sucre ( dels que no estan rebossats).
- 3 pots de vidre o vasos de precipitats.
- aigua.
- vinagre
- sal
- culleres per remanar.
- Col·loquem 2 o 3 ossets dins el pot amb aigua.
- Ídem amb aigua i vinagre.
- Ídem amb aigua i sal ( ho remenem bé).
- Es deixa uns 3 dies ( nosaltres ho hem deixat una setmana, per qüestions d' horari) i anem observant.
-Què passa?
- Amb l' aigua, els ossets s' han fet més grans. Han augmentat el volum. Hem pensat que l' aigua ha entrat dins d' ells.
- Amb l' aigua i el vinagre han desaparegut, s' han desfet, potser és l' àcid com passa amb els aliments que arriben a l' estómac!.
- Amb l' aigua i la sal, els ossets han reduït de tamany.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.