17/6/14

Treballem les parts de les plantes.

Les tutores de les classes de 1r ens van comentar  havien treballat les parts de les plantes a les classes de Medi. Com que ens va semblar un tema interessant, amb el qual podíem experimentar, vam decidir portar unes plantes a l'aula de ciències i veure, en primera persona, de quines parts estan compostes i per a què serveix cadascuna d'aquestes.


Primer vam fer una pluja d'idees sobre tot allò que sabíem de les plantes. Van sorgir moltíssimes coses! Tot seguit, vam observar unes plantes que havíem portat a la classe: Un lliri sense arrel i una planteta més petita que no tenia flor. Buscant les diferències entre les dues, ens vam adonar que una de les plantes no tenia arrel, i vam plantejar diferents hipòtesis sobre per què i com és necessària aquesta part. Vam descobrir que sense l'arrel, una planta no pot sobreviure. 

Després de treballar cada part i esbrinar-ne la seva funció, vam decidir disseccionar-les i crear un mural per recordar-les millor format per: l'arrel, la tija, les fulles, els pètals de la flor, els estams i el pistil. Aquestes dues parts no les havíem treballat encara, però vam poder observar-les de ben a prop amb les lupes binoculars.

Va ser una experìència molt positiva per veure, amb els nostres propis ulls, com està formada una planta (per dins i per fora) i per entendre com n'és d'important cada part per sobreviure. 

Cristina i Desi ( mestres en pràctiques)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...