5/11/13

Fem Mató!!

Els de 2n han realitzat una experiència divertida, curiosa i llamineraEl millor laboratori científic el tenim a casa, concretament a la cuina.  En el nostre cas s' ha realitzat l' experiència a l' aula de ciències. Avui hem pogut comprovar què passa en entrar en contacte un àcid amb la llet, tot i bullint-la. El resultat l' hem tingut obtenint i provant mató. 

Material:
  • llet ( millor si és natural)
  • suc de llimona
  • un cassó
  • un fogonet
  • culera de fusta
  • un drap net
  • un pot
Procediment:
  1. Bullim la llet 
  2. Un cop bullint hi afegim suc de llimona i anem remenant.
  3. Observem.
  4. La llet es va quallant, tot seguit ho treiem del foc i ho aboquem tot en un pot amb el drap de colador. D' aquesta manera deixem passar el líquid sobrant .
  5. Ja tenim el mató fet, el deixem refredar i amb una mica de sucre ens el podem menjar!!
Què ha passat:
A l' afegir el suc de llimona i seguir remenant veiem que la llet es talla i es formen grumolls ( la llet va solidificant-se).  Aquest fet es produeix quan l' àcid de la llimona fa baixar el PH de la llet i, per tant, provoquem la precipitació de la caseïna.










1 comentari:

  1. Una experiència molt interessant!
    Amb el que m'agrada el mató, les vegades que n'he fet amb llimona o aigua de card i no sabia el motiu de tallar-se la llet, quin desastre!
    Petonets ignorants
    Carme

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...