Cola casolana
Aquests darrers dies abans de tancar per vacances, els dedicarem a donar alguns recursos científics per a realitzar en algunes estones mortes durant l' estiu. El d' avui és un recurs que en algun altre moment ja se n' ha parlat: com fer enganxador casolà amb una certa consistència, i que en certs moments ens pot ajudar si no tenim res més a mà, a més de ser un producte totalment ecològic.
|
imatge google |
Materials i Ingredients:
- llet desnatada ( també es pot fer servir llet en pols i aigua calenta)
-
1 cu. de vinagre.
-
1/2 cu. de bicarbonat.
- Tovalló de paper.
- Embut.
- Filtre ( de cafè).
- 3 flascons buits
Procediment:
- Abocar, més o menys, 1 tassa de llet descremada en un dels flascons
- Afegir-hi 1 cullerada de vinagre.
- Remenar bé
la barreja (per millors resultats es pot escalfar la barreja en una olla,
lentament) i deixar reposar fins que s' observi la separació en dues capes
similars al formatge.
- Col · locar l'embut en un dels flascons buits i inserir el filtre de cafè.
- Es filtra la mescla de llet / vinagre abocant el líquid a través del filtre de cafè.
- Una vegada que el líquid s'hagi drenat, treure el residu sòlid del filtre.
- Utilitzar tovallons de paper per assecar la massa tant com es pugui, i tornar el sòlid a un flascó net.
- Afegir una petita quantitat de bicarbonat a la massa.
- Barrejar i posar a prova la cola resultant per a enganxar fulls
Com funciona?
A l' afegir el vinagre a la llet produeix una solució que se separa en dues
substàncies: la substància blanca es diu quallada i el líquid es
denomina sèrum de llet ( és la forma de fer la quallada per a ser menjada amb bona mel!!!). Quan
el filtratge de la llet de la quallada se separa i s' asseca amb
un tovalló de paper i hi afegim el bicarbonat, fa que la pasta sigui més enganxosa.
Una vegada usada, si ens en sobra la podem guardar ben tapada a la nevera uns dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.