-Es pot fer gelat sense congelador? Aquesta pregunta la podem respondre després de l'experiment. Si poseu molta atenció a les diapositives veureu tot el procés i els passos a seguir.
Les nostres hipòtesis surten reflectides a les diapositives; passada l' hora i quart, sorpresos, veiem que el suc s' ha congelat, el gel ja no hi és....
Mirant bé les 2 bosses treiem les següents conclusions:
- El suc s' ha congelat
- El gel és aigua
- La sal ha desaparegut, potser, perque s' ha enfonsat a l' aigua perquè era blanca
Naturalment, després de pensar tant, i, de veure entusiasmats i entusiasmades, que sí es pot fer gelat sense congelador ens l' hem repartit i cruspit del tot.
Explicació científica
El punt de congelació de l' aigua és de 0º, amb la sal, en canvi, la temperatura baixa a -10º per tant el punt de congelació de la sal és més baix i això fa que el gel es vagi descongelant i a la vegada el líquid, en el nostre cas el suc de préssec, es congeli.
Aquí teniu un enllaç on l' explicació és més complerta:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.