17/5/12

Extracció d' ADN

PRÀCTICA DE 6è
Aquí teniu el resultat de la pràctica d' avui amb els de 6è: hem extret l' ADN de la saliva d' uns quants companys/es ( si cliqueu aquí accedireu als passos a seguir!!). Els filaments blanquinosos que es veuen són les xarxes d' ADN.
- Què ha passat?
Les cèl·lules de la pell dins de la teva boca han estat fàcilment extretes al glopejar . S’ha utilitzat aigua salada perquè imita els fluids salats de dins dels nostres cossos. Les nostres cèl·lules estan protegides per unes “parets” que són en realitat una capa de greix anomenada membrana, però quan s’afegeix una gota de detergent es trenca la membrana cel·lular i l’ADN s’allibera en l’aigua. Quan s’afegeix l’alcohol els fils d’ADN migren gradualment cap a aquest i s’uneixen a altres fils d’ADN. Com més i més filaments s’enganxen, l’ADN es va fent visible a simple vista.

La setmana vinent intentarem observar-ho pel microscopi i això és el que haureu de realitzar:
  • Una vegada obtinguda la  mostra d’ADN , podeu tenyir-la amb blau de metilè. Agafeu una mostra d’ADN i poseu-la damunt un portaobjectes, a continuació tenyiu amb una gota de blau de metilè (1 minut ) , renteu i tapeu amb un cobreobjectes.Observeu al microscopi òptic, sempre començant per l’objectiu de menor augment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...