La farina en certes condicions pot arribar a ser imflamable. La farina està formada per pols de cereals o d' altres aliments rics en midó, per tant és un carbohidrat format per cadenes de glucosa imflamable.
No hi ha problemes si la tenim tranquil·lament dins un bol o recipient, però sí quan es troba a l' aire, ja que té el necessari per cremar: oxígen i combustible ( grans de farina).
Ho hem provat i tot i que l' experiment és espectacular ens ha de servir per tenir molta cura i no jugar amb foc !!!!!! No feu aquesta experiència sense un adult davant ajudant-vos!!
Material
- Espelma
- Farina
- Llumí
- Un plat
- Canyeta
- Ulleres de protecció.
Procediment
Encenem l' espelma i, a una distància raonable, bufem amb la canyeta la farina que tenim dins el plat directament cap a la flama de l' espelma ( no us oblideu de les ulleres de protecció)
Què observem?
Una gran bola de foc!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.