26/11/15

Espelma i farina

La farina en certes condicions pot arribar a ser imflamable. La farina està formada per pols de cereals o d' altres aliments rics en midó, per tant és un carbohidrat format per cadenes de glucosa imflamable.
No hi ha problemes si la tenim tranquil·lament dins un bol o recipient, però sí quan es troba a l' aire, ja que té el necessari per cremar: oxígen i combustible ( grans de farina).

Ho hem provat i tot i que l' experiment és espectacular ens ha de servir per tenir molta cura i no jugar amb foc !!!!!! No feu aquesta experiència sense un adult davant ajudant-vos!!
Material
  • Espelma
  • Farina
  • Llumí
  • Un plat
  • Canyeta
  • Ulleres de protecció.
Procediment
Encenem l' espelma i, a una distància raonable, bufem amb la canyeta la farina que tenim dins el plat directament cap a la flama de l' espelma ( no us oblideu de les ulleres de protecció)
Què observem?
Una gran bola de foc!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...