Els de 2n han realitzat una experiència divertida, curiosa i llaminera. El
millor laboratori científic el tenim a casa, concretament a la cuina. En el nostre cas s' ha realitzat l' experiència a l' aula de ciències.
Avui hem pogut comprovar què passa en entrar en contacte un àcid amb la
llet, tot i bullint-la. El resultat l' hem tingut obtenint i provant mató.
Material:
A l' afegir el suc de llimona i seguir remenant veiem que la llet es talla i es formen grumolls ( la llet va solidificant-se). Aquest fet es produeix quan l' àcid de la llimona fa baixar el PH de la llet i, per tant, provoquem la precipitació de la caseïna.
Material:
- llet ( millor si és natural)
- suc de llimona
- un cassó
- un fogonet
- culera de fusta
- un drap net
- un pot
- Bullim la llet
- Un cop bullint hi afegim suc de llimona i anem remenant.
- Observem.
- La llet es va quallant, tot seguit ho treiem del foc i ho aboquem tot en un pot amb el drap de colador. D' aquesta manera deixem passar el líquid sobrant .
- Ja tenim el mató fet, el deixem refredar i amb una mica de sucre ens el podem menjar!!
A l' afegir el suc de llimona i seguir remenant veiem que la llet es talla i es formen grumolls ( la llet va solidificant-se). Aquest fet es produeix quan l' àcid de la llimona fa baixar el PH de la llet i, per tant, provoquem la precipitació de la caseïna.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.