Imatge de google |
Darrer pati científic d' octubre abans de la Castanyada. L' experiència que hem dut a terme pot servir per a amenitzar de forma científica una festa com la d' aquesta nit.
La qüestió ha estat què cremaria abans si una bossa de plàstic buida o una de plena. És una experiència que ja havíem realitzat en algun altre curs, però aquesta vegada hi hem afegit més incògnites.
Material:
Material:
- 3 bosses de plàstic ( mireu que no estiguin foradades)
- Aigua
- Pinces de fusta de laboratori
- Un encenedor o espelma
-Què passarà si cremem una bossa buida? s' encendrà, sortiran moltes flames,....
-Què passa si l' omplim d' aire? Petarà!!!!
-Què passarà si l' omplim d' aigua? es foradarà i l' aigua caurà, no es cremarà perquè l' aigua és freda, i si és calenta??, es cremarà i petarà.
Procediment:
- Amb una bossa de plàstic buida, unes pinces per a agafar-la ( mesures de seguretat) i una espelma encesa passem a cremar-la. Veiem que de flames no en surten però el plàstic es va reduint ( es va fonent)
- Amb una bossa de plàstic i l' omplim amb aire ( l' inflem com un globus), passem a cremar-la igual que l' anterior. Veiem que el plàstic es fon però no peta.
- Amb una bossa de plàstic plena d' aigua fem el mateix que els passos anteriors però aquesta vegada demanem voluntaris per a posar-se sota la bossa protegits amb tovalloles. Veiem que no passa res. La bossa no es crema, ni es forada tan sols queda ennegrida per la flama!!!
L' aigua no permet que s' arribi al grau de combustió que es necessita per a cremar el plàstic.
Combustió d' una bossa on PhotoPeach
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.