30/9/12

TENIM UN PI NOU!!!
 

El mantindrem uns 2 anys
al mateix lloc i després ja 
veurem on el situem!!!


 







Aquesta és la nostra prunera:
Prunus domestica és un arbre conreat principalment pel seu fruit, la pruna.

Pertany a la família Rosaceae i al gènere Prunus.


L'espècie Prunus domestica té el seu origen en el Caucas, Anatòlia i Pèrsia i es considera com l'espècie europea  ( per més informació aneu a viquipèdia


Aquest és el nostre ametller!!!!

El Prunus amygdalus és un arbre caducifoli que pot arribar a mesurar fins a 10 m d'alçada i que floreix entre els mesos de gener a l'abril i dóna el seu fruit entre els mesos d'agost a octubre.( vegeu-ne més a viquipèdia)
 MAIG'12
Aquestes 3 noies ( l' Abril ja és una experta en portar-nos animalons!!) de 3r han trobat una llagosta, han preparat un terrari i ara la tenen a l' aula per a cuidar-la. 

 ABRIL 2011


  




Els de 5èB han aconseguit cries d' insecte pal!!! ara les hauran de mantenir i podran fer el seguiment del seu creixement!!!!







 










 ELS DE P-4 HEM ANAT A L' HORT A COLLIR LES COL-I-FLORS QUE RESTAVEN; HEM TINGUT UN ENSURT!!! UNA D' ELLES ESTAVA PLENA D' UNES BOLETES PETITES I GRISES. HEM VOLGUT SABER QUÈ EREN I HEM ANAT A L' AULA DE CIÈNCIES A VEURE-HO AMB LA LUPA BINOCULAR. LES BOLETES NO EREN TAL!!!!! HEM DESCOBERT QUE EREN UNS INSECTES MOLT PETITS: PUGÓ!!!! MIREU, MIREU:












EL NOSTRE HORT CADA VEGADA ENS DÓNA MÉS SORPRESES I, AMB LA PRIMAVERA ENCARA MÉS!!: JA TENIM AMETLLES, ELS NESPRES ESTAN CREIXENT, EL CIRERER I LA POMERA HAN FLORIT, I JA COMENCEN A TENIR ELS FRUITS!!!



POMERA


               CIRERER

POMES
AMETLLES



PRUNES






NESPRES

DIMECRES 30 DE MARÇ
Els de 3rB han plantat llenties!!!!!!








 DIVENDRES 25 MARÇ
LA PAULA I LA JUDITH FIGUERAS HAN TROBAT UN INSECTE  MOLT PECULIAR: SEMBLA QUE TINGUI UNA MENA DE CUA ESTRANYA. EL TENIM A L' AULA DE CIÈNCIES ON EL CUIDAREM.
Ja sabem quin insecte és: una ninfa de pregadéu, que el que més agrada menjar són les mosques.. mireu, mireu, s´està cruspint una!!! Els de 5èB l' estan cuidant!!!




 Març Els de 1r han plantat blat!!!! ara cal fer-ne el seguiment i esperar!!









  


SAPS QUÈ ÉS? Arana.gif
Aquesta aranya ens l' hem trobat a l' hort, de moment encara hi és; però no en sabem res d' ella.
Si esbrines alguna cosa, digue'ns-ho!!!!

Aranya tigre (Argiope bruennichi)

L'aranya tigre (Argiope bruennichi) és freqüent a finals d'estiu. Les femelles tenen un abdomen gros i globulós a ratlles negres i grogues. Els mascles tres vegades més petits i molt més discrets de color, tenen un abdomen prim i tubular i amb dues franges laterals més fosques.
La teranyina d'aquesta espècie és molt fàcil de distingir, ja que al centre s'observa una línia blanca en forma de ziga-zaga i en sentit vertical. La teranyina pot arribar a fer uns 30 cm de diàmetre. L'aranya es situa normalment al mig.


INSECTES BOLA O PORQUETS DE SANT ANTONI

Els porquets de Sant Antoni ( també se'ls coneix com a cuca d’humitat, bestioles bola).
Necessiten ambient humit, ja que respiren per brànquies. És habitual trobar-les en llocs humits i foscs, com sota pedres o troncs. Són en general animals nocturns, i s’alimenten de detrits, com restes vegetals, encara que poden arribar a convertir-se en una plaga en els jardins. Al nostre pati en trobem sovint, fins ara jugàvem amb ells i ara sabem que ens són útils per avançar el procés de compostatge!!!!



ELS NENS I NENES DE PRIMER HAN TROBAT UN INSECTE PAL!!!!! EL SABREU VEURE????



Assumpta

  • ELS NENS I NENES DE P-5 VAREN TROBAR UNA PETITA SERP QUE HEM PASSEJAT PER TOTA L' ESCOLA . ENS HEM INFORMAT I ÉS UNA SERP D' ESCALA  QUE S' ALIMENTA DE ROSEGADORS. UNA VEGADA VISTA PER TOTHOM , L' HEM D' ALLIBERAR ( BEN LLUNY DE L' ESCOLA, AIXÒ SÍ!!!)



Companyes i companys de 5è han trobat un insecte Pal al pati. Tenien moltes ganes de cuidar-lo, però hi ha hagut un problema: algú va posar un pregadéus al mateix terrari i.... s' ha cruspit l' insecte-pal!!!!!!! Cap problema, n' hem trobat un altre i ens ha posat ous. Ara toca esperar i veure què passa!!!!!
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...