Pàgines

4/7/12

La partícula de "Déu"

Aquest matí he estat llegint La Contra de la Vanguardia que entrevistava a l' Ada E. Yonath, premi Nobel de Química 2009, una entrevista que m' ha agradat molt, entre altres coses perquè parlava d' aspectes comentats a l' aula amb l' alumnat, com per exemple: la perseverància que cal tenir per tirar endavant amb allò que et proposis, que amb esforç i constància pots tenir bons resultats reconeguts o no, però que, sense aquestes dues actituds, de segur que no tens opcions. Hi ha una frase que diu ella:" si un repte paga la pena, només que l' intentis aconseguir ja et fa millor"
( m' encanta aquest pensament!!). I, mira per on, però just avui han anunciat una gran notícia: 
Recordeu.. quan parlàvem del mètode científic i la importància que tenia fer difusió de les descobertes per tal que tothom se'n beneficiés? Doncs, avui ha estat un gran dia per la ciència i pel científic que, fa anys, va atrevir-se a parlar del tema i, si no s' hagués marcat aquest repte en el seu moment, ara no es podria anunciar el següent:  
El CERN ( Laboratori Europeu de Física de Partícules)  ha fet conèixer el descobriment d'una nova partícula subatòmica que coincideix, fins on s'ha pogut analitzar, amb el bosó de Higgs ( nom de la partícula a partir del nom del primer científic que va parlar d' ella), la baula perduda de la teoria que explica per què l'univers és com és
Si es confirma ( diuen que les proves són força sòlides), estaríem parlant d'una de les grans descobertes de la ciència, per la qual fa dècades ( uns 50 anys!!) que treballen milers de científics i científiques de tot el món.
Els experiments realitzats per a la descoberta d' aquesta partícula s' han dut a terme amb l' accelerador de partícules.

Accelerador
Simulació de la partícula


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.