La Carla i la Xènia de P-5A ens han portat sal de les salines de Naval
( Osca). Ens han explicat que són com piscines de sal.
La sal que s’obté d’aquestes salines és un producte del tot natural. En la seva elaboració només hi intervenen dos factors: el sol i el vent. El procés dura gairebé un any i comença amb l’entrada d’aigua a un primer embassament. D’aquí anirà passant per un circuit de basses amb l’objectiu d’augmentar la proporció de sal a l’aigua. L’evaporació natural fa la feina… Quan s’obté el nivell de sal desitjat, l’aigua passa als cristal·litzadors, on la sal es va precipitant al fons. La collita de sal o salinada es fa a l’Agost, comença quan el gruix de sal és l’adequat i dura uns 15 o 20 dies. Un cop collida es porta a una muntanya de sal, d’on en surt per ser manipulada i embasada a mesura que ho requereix el mercat. Així es fa la sal, seguint en essència el mateix mètode que utilitzaven els romans: aigua marina, sol i vent.
( Osca). Ens han explicat que són com piscines de sal.
La sal que s’obté d’aquestes salines és un producte del tot natural. En la seva elaboració només hi intervenen dos factors: el sol i el vent. El procés dura gairebé un any i comença amb l’entrada d’aigua a un primer embassament. D’aquí anirà passant per un circuit de basses amb l’objectiu d’augmentar la proporció de sal a l’aigua. L’evaporació natural fa la feina… Quan s’obté el nivell de sal desitjat, l’aigua passa als cristal·litzadors, on la sal es va precipitant al fons. La collita de sal o salinada es fa a l’Agost, comença quan el gruix de sal és l’adequat i dura uns 15 o 20 dies. Un cop collida es porta a una muntanya de sal, d’on en surt per ser manipulada i embasada a mesura que ho requereix el mercat. Així es fa la sal, seguint en essència el mateix mètode que utilitzaven els romans: aigua marina, sol i vent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.