18/4/13

Bossetes d' olor de Romani

Fa molts anys que existeixen les bossetes d’olor. Decoren al mateix temps que perfumen penjades o deixades als armaris, als calaixos, i a tot arreu des d' on es vulguin contemplar i olorar. Aprofitem la nostra setmana cultural sobre els vestits per a unir la ciència amb la natura i l' ús de la roba. 
Hem pogut collir un bon grapat de romaní i ens hem posat fil a l' agulla.



Material
  • Teles diferents ( si tenen reixeta millor)
  • Romaní
  • Tisores
  • Cintes per a la llaçada.
  • Safates
Procediment
  1. Hem  tallat quadrats de tela
  2. Hem separat les fulles i les flors de les branques 
  3. Amb la mida del puny hem agafat un grapat de romaní i l' hem posat damunt la tela.
  4. Agafant  els 4 extrems de la roba i lligat amb una cinta de color hem aconseguit fer la nostra bosseta d' olor (ha sortit un rodolí, je, je)
 








 

















 








 


















Propietats del romaní
Té propietats antiespasmòdiques, com calmant dels nervis. És estimulant, diürètic, cardiotònic, hipotensor. És útil en reumatismes articulars, dolors reumàtics i d'estómac, i en aquells mals de cap d'origen nerviós. És molt eficaç en afeccions cutànies, com contusions, úlceres i ferides; també com alleugeriment simptomàtic de reaccions al·lèrgiques de la pell, i de variades formes reactives de la mateixa, exemple de la qual produeix la processionària del pi o els pèls urticants de les ortigues (Font:http://eco-merci.blogspot.com.es/2012/10/propietats-del-romani.html )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...