31/8/12

Retirada definitiva de les bombetes de baix rendiment.

Les bombetes incandescents de més de 100 watts desapareixeran del mercat de la Unió Europea a partir de demà, cosa que suposarà anar cap a l'eliminació total dels llums incandescents i de baix rendiment.

Segons dades de la Comissió Europea, les bombetes incandescents gasten entre quatre i cinc vegades més energia que les de nova generació. Per això, la substitució suposarà un estalvi anual de fins a 50 euros per llar, que equival a un total d'entre 5.000 i 10.000 milions d'euros a tota la UE. La CE calcula que el canvi total cap a dispositius d'il·luminació eficients suposarà un estalvi equivalent al d'onze milions de llars europees i un retall de 15 milions de tones d'emissions de diòxid de carboni (CO2).
 

Més Pinterest cientifics!!!!

Seguim buscant i aportant més recursos pel curs que estem a punt d' encetar! Us deixo un altre pinterest amb experiments i moltes altres idees divertides i fàcils de realitzar que, ens ajudaran a entendre, una mica més, l' entorn que ens envolta. Molts dels recursos presentats són en anglès però no presenten problemes per a entendre, ja que són molt gràfics. Aquesta vegada el pinterest és de la Rachel Lynette.
 
 

30/8/12

Recursos!!!!!! Pinterests

Recursos i més recursos, no els acabarem pas!!! la ciència forma part de nosaltres, de la nostra vida, dels nostres costums, la nostra realitat està formada gràcies als avenços científics. Cal donar una nova visió, una nova mirada a la ciencia, per això l' existència d' aquest bloc i la de molts altres. La ciència és divertida, curiosa,.... i amb aquests pinterests de la Guida Allès podem tenir moltes més propostes, idees, activitats,.... Espero que els aprofiteu tant com ho faré jo.
Pinterest Ciències i experiments
Pinterest Geometria







28/8/12

Tornem a la feina!!!

Ja torna a estar actiu el bloc. Les vacances s' han acabat, energies renovades, i, amb ganes d' encarar nous reptes. De moment, pensant en activitats a l' aula de ciències us deixo, tant per a mestres com alumnat, un flash de pràctiques de microspcopi que us ajudarà a entendre el funcionament d' aquest, totes les seves parts,.....de manera que si aneu a l' aula amb tot el grup la meïtat pot practicar amb el flash i l' altre meïtat amb els microscopis i anar alternant.
Espero que vingueu amb moltes ganes de descobrir coses noves!!! 

7/8/12

De vacances!!!

Ara sí, ens agafem uns dies de vacances. Els farem servir per a carregar piles i poder portar noves idees, experiències i molta energia positiva per a tothom, que, segurament, aquesta tardor ens en caldrà força. Per als que ja heu anat de vacances desitjo que us hagi anat molt be i, per als que marxeu ara, com nosaltres, que us ho passeu molt i molt bé!!!!

Primeres imatges de Mart!!

Primeres imatges de la superfície de Mart, el planeta vermell!!! Des del laboratori ambulant Curiosity. Els cientifics espanyols també hi participen amb l' apartat de l' estació meteorològica acoplada al robot.

5/8/12

Aterratge del Curiosity

Foto del National Geographic

 Pels amants de l' astronomia us passo aquesta animació sobre com serà l'aterratge del "Curiosity" sobre la superfícia de Mart aquesta matinada. Cliqueu la imatge de sota...


2/8/12

Fem magdalenes??

He trobat aquesta recepta ( en el bloc Veganisme.cat), senzilla i apte per a tothom, perquè des de la cuina també fem ciència, sobretot química!! -Què us sembla si la guardem per a un proper pati científic? de moment us la deixo per si algun/a llaminer/a la vol fer a casa, de segur que sorpredreu a la família, això sí, que algun adult us ajudi!!

Magdalenes de iogurt

Ingredients:
· 1 iogurt de soja
· 3 mesures de farina
· 2 mesures de sucre.
· 1/2 (llarga) mesura d’oli de gira-sol
· 1 sobre de llevat en pols
· 1 mesura de llet de soja
· la ratlladura d’una llimona
· 3 cullerades de suc de llimona
· Margarina vegetal per untar els motlles
· sucre glaç, xocolata i/o sucre (per acabar les magdalenes)

Com les fem?
1. Primer de tot, posem el forn a escalfar a 200 graus.
2. Mentre que esperem que s’escalfi, barrejem en un bol el sucre amb la llet, el iogurt i l’oli.
3. Finalment hi afegim la farina amb el llevat amb l’ajuda d’un colador (a mode de “pluja”) i ho seguim remenant fins que no ens quedin grumolls a la pasta.
4. Preparem els papers de les magdalenes untant el fons amb una mica de margarina (o d’oli).
5. Omplim 3/4 parts dels motllos amb la massa de les magdalenes.
6. A les que volguem hi podem afegir una mica de sucre per sobre i les posem a enfornar.
7. Les fornegem durant uns 25 minuts aproximadament a 180 – 200 graus (sobretot no obriu el forn fins que estiguin cuites!!!)
8. Un cop hagin pujat i s’hagin daurat, les podem treure del forn i les deixem reposar.
9. Per presentar-les hi podeu espolvorejar sucre glaç (també amb un colador), hi podeu posar xocolata (prèviament desfeta) per damunt o deixar-les “tal qual”.

Observació parts d' una flor

Imatge de google
Una experiència que teníem pendent de realitzar era l' observació directa d' una flor,i les seves parts poc a poc disseccionades. Per fí l' hem pogut realitzar, el que més ens ha copsat l' atenció ha estat poder veure l' ovari i el seu interior amb els òvuls. A mida que anàvem fent la dissecció ompliem el full de pràctiques. No tenim registre gràfic, però us deixem la informació que hem trobat, així com la mostra del full de pràctiques.
El material que hem emprat ha estat:
  • pinces
  • safata
  • una flor
  • tisores i/o bisturí
  • full de pràctiques
  • microscopi
  • cinta adhesiva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...