29/6/12

Final de Curs de l' Hort

Aquí teniu les darreres collites que hem fet a l' hort, abans d' acabar el curs hem pogut collir, cebes ( 2n), pèsols ( 4t), Alls tendres 
( P-3) i cigrons ( 3r). La prunera, com cada any, ha estat molt generosa i hem pogut repartir prunes a tothom que n' ha volgut!!!!

28/6/12

Ja tenim el premi!!!!

Dimarts 26 vàrem anar a Castelldefels a recollir el premi del concurs x(p)rimenta. En el mateix portal de recerca en acció
( aquí) expliquen: "diverses escoles de primària, secundària i batxillerat de Barcelona, Manresa, Santa Coloma de Cervelló, Jorba i Viladecans van rebre ahir dimarts dia 26 de juny els guardons X(p)rimenta als millors vídeos de ciències fets per escolars catalans. La Sala de l’Escola d’Enginyeria Aeroespacial de la UPC era plena de nens i de joves. Acompanyats pels seus mestres, i per algun familiar, els diversos guardonats van pujar a recollir el seu guardó i van veure com es projectava el seu vídeo. A més, els distingits amb una menció van pujar també a recollir-ne la distinció. Després, en Víctor Grau de Physics! Va realitzar diversos experiments de levitació en directe que van deixar bocabadats a la concurrència. I finalment els grups van fer una visita guiada a l’Escola, on van poder veure avions no tripulats, simuladors de vol, túnels de vent i d’altres instal·lacions. En resum, una diada festiva i entranyable per recompensar la tasca duta a terme!"
Aquí teniu el nostre moment!!!!







24/6/12

Els Premiats

Ja podem dir qui són els /les guanyadors/es del concurs de boles d' alumini: pel seu esforç i interès ELS VAMPIRS 2nB I FADES I FOLLETS 1rA. L' entrega de premis es va realitzar el darrer dia de curs. Els dos grups de 5è van fer entrega dels boc'n rolls a cadun dels/les guanyadors/es. Aquí teniu un petit recull del moment.








20/6/12

Ja tenim la classe guanyadora del concurs de boles d' alumini, però fins divendres 22 no direm quina és. Els de cinquè s' encarregaran d' anunciar-ho i donar els obsequis. De moment us avancem quins seran; cal dir que els tenim gràcies a l' AMPA de l' escola!!

BOC'N ROLL facilitats per l' AMPA

Què fer amb un pardal ferit??

Clica la imatge i el sentiràs cantar!!!
Aquest migdia, la Laura de segon ens ha portat un petit pardal que s' havia caigut de l' arbre. Ella estava molt preocupada volia deixar-lo a l' aula de ciències o endur-se'l a casa per a cuidar-lo. Hem estat mirant pros i contres i, finalment amb la Sole hem pensat en el pare d' uns alumnes que és guarda forestal. Li hem fet la consulta i ens ha donat el telèfon de l' Oficina de Protecció dels Animals. Hi hem trucat i, en qüestió de mitja hora l' han vingut a recollir per a dur-lo al Centre de recuperació. El pardal és un animal protegit i per això se n' han fet càrrec. Ens han informat que per animals exòtics, com ara el periquito ( ens en van dur un fa unes setmanes) s' ha d' avisar a l' Ajuntament. Ara ja sabem on demanar ajut en casos com aquest. Així que si trobeu un animal ferit, truqueu a l'Oficina de Protecció dels Animals o al control central del Servei d'Agents Rurals (93 574 00 36) demanant per la zona del Baix Llobregat,o a les delegacions territorials de Medi Ambient, i el passaran a recollir per dur-lo a un Centre de Recuperació de Fauna Salvatge.
Aquí us deixo un PDF on us aconsellen què heu de fer si voleu tenir un animal a casa o us en trobeu algun.

19/6/12

Un conte especial

La Dolors Cuxart m' ha fet arribar aquest video que, de forma molt agradable ens parlen del què és el canvi climàtic i com podem lluitar contra ell. Un vídeo més com a recurs per a entendre que entre tots i toes i, amb petits canvis podem millorar el nostre entorn.

11/6/12

FESTA DE L' ENERGIA

Animeu-vos tots i totes a participar:
Dijous 14 de juny Festa de l'Energia A LA PLAÇA DE LES VINYES:
A les 17h30 Punt d'Informació sobre l'energia i demostració mesurador d'energia. 
Juguem amb energia: Joc de gran format per al foment de l'estalvi energètic i les energies renovables per a nens i nenes de 3 a 12 anys. 
Organitza: Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló. Regidoria de Medi Ambient. 
Col·laboren: Diputació de Barcelona. Xarxa de municipis | Cooperativa Som Energia | Intelligent Energy Europe.

10/6/12

Dia Mundial del Medi Ambient

El  5 de juny ha estat el dia mundial del medi ambient. Per què aquest dia? El 15 de desembre de 1972 l'Assemblea General de Nacions Unides va designar el 5 de juny Dia Mundial del Medi Ambient per a donar a conèixer millor la necessitat de conservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s'havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Humà, celebrada en Estocolm en 1972, a conseqüència de la qual es creà el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA).

Nosaltres l' hem celebrat amb el naixement dels nostres pollets!!!!, però al llarg de l' any ens esforcem per a millorar una miqueta el nostre entorn. Darrerament, a les aules, estem parlant, debatent i consensuant un decàleg de Bones pràctiques que, properament us mostrarem!!

8/6/12

Imatge de la setmana!!

QUAN EL SOL SURT AMB VENUS

Cliqueu l' adreça següent per a més detalls i més imatges sorprenents:
www.apod.cat/quan-venus-surt-amb-el-sol

7/6/12

Fans i col·laboradors/es de l' aula

Aquí es troben tots i totes; els que habitualment participen dels nostres patis científics i ens ajuden a ampliar el nostre petit museu. Tots i totes us desitgem un BON FINAL DE CURS!!

Elles van arribar tard a la foto!!!!!

6/6/12

ENDEVINALLA

A VEURE SI SABEU LA SOLUCIÓ A AQUESTA ENDEVINALLA

     FAIG ESTRENA CADA ANY D'UN VESTIT SENSE COSTURA DE COLORS MOLT VARIATS.



LA RESPOSTA LA TROBAREU EN AQUESTES FOTOGRAFIES......
            EL VA TROBAR LA NORA VENINT A L'ESCOLA!
                      SIIIII ÉS EL "VESTIT" D'UNA SERP

SOM GUANYADORS/ES!!

Ja han sortit els guardonats del concurs x(p)rimenta del portal recerca en acció. Nosaltres hem presentat dos videos a concurs i un ha estat premiat. ENHORABONA ALS DE SISÈ!!!! Més informació .
Per a veure els videos aneu a la pestanya de sisè: El premiat ha estat La conducció de l' electricitat en aigua.

Notícia fresca!!

Dibuixos realitzats pels de 2n després d' haver presenciat el naixement del nostre primer pollet!! Per a veure'l en directe a ell i als seus germans cliqueu aquí.


4/6/12

Mascota de l' aula de Ciències


 

Tenim mascota a l' aula de ciències!!!! La Yaiza de 2nA ens ha cedit aquest personatge prehistòric creat per ella i el seu tiet. Tot el personatge està fet amb ampolles de plàstic , folre d' una jaqueta pels cabells i l' hermilla, guants per les mans i un retall de jaqueta per la bossa. Moltíssimes gràcies!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...